Πορφύρα
Παραθαλάσσια Ταβέρνα

Κίσσαμος

Πορφύρα
Παραθαλάσσια Ταβέρνα

Κίσσαμος

Πορφύρα
Παραθαλάσσια Ταβέρνα

Κίσσαμος

ΝΩΠΗΓΕΙΑ ΚΙΣΣΑΜΟΥ 

Η ιδανική επιλογή για εξερεύνηση στη φύση 

Στο παραθαλάσσιο ομώνυμο χωριό, στα Νωπήγεια, που βρίσκεται 6 χιλιόμετρα ανατολικά της Κισσάμου και 30 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης των Χανίων, η παραλία είναι αμμουδερή με ρηχά νερά και διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για τον επισκέπτη.  

Η παραλία Νωπήγεια εκτείνεται προς τη δύση ως την Κίσσαμο και αποτελεί μια ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν διακοπές σ’ ένα όμορφο και ήρεμο περιβάλλον. Περπατώντας στην παραλία στα Νωπήγεια και κατευθυνόμενοι προς τα ανατολικά, διαπιστώνουμε ότι η ακτή γίνεται πιο βραχώδης, έχει βότσαλα και είναι περισσότερο ερημική. 

Σε μικρή απόσταση από την παραλία στα Νωπήγεια, ακολουθώντας το δρόμο προς την Κολένη στα νότια, βρίσκονται, περιτριγυρισμένα από ελαιώνες, τα ερείπια της αρχαίας Μήθυμνας, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, κτισμένη σε σταυροειδή μορφή με κυλινδρικό τρούλο και ορθογώνιο σχήμα στο δάπεδό της, καθώς και η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. 

Σε απόσταση 200 μέτρων από τον κεντρικό δρόμο του χωριού και πολύ κοντά στην παραλία στα Νωπήγεια υπάρχει το σπήλαιο Ριζόσπηλιος, μέσα από το οποίο περνάει ένα υπόγειο ποτάμι. 

Και αφού έχετε εξερευνήσει την πανέμορφη φύση γύρω από τα Νωπήγεια και έχετε ευχαριστηθεί το μπάνιο στην ήρεμη και όμορφη αμμουδιά του χωριού, είναι ώρα να κάνετε μια στάση για να απολαύσετε τα τοπικά εδέσματα και τη μοναδική θέα στην ταβέρνα «Πορφύρα».